Bruksresultat


Ztings Brukstävlingar

En flygande start på brukstävlandet

Innan Zting fyllde 18 månader hade vi tävlat i appellklass spår två gånger med uppflyttning båda gångerna. Därefter vann vi Collie SM 1996 när det gick av stapeln i Örebro och blev därmed Appellmästare.

Tävlingen blev uppmärksammad i Svenska Brukshundklubbens medlemstidning – Brukshunden.

 

Samma höst blev vi uppflyttade till högre klass spår i Svalöv och placerade oss på tredje plats med 468,5 poäng.

Helgen efter tävlade vi i Hörby och fick där ihop 516 poäng.

 

Bästa spårhunden men lydnaden.......

 

Lycka är.............eliten!!!!

Våren 1997 blev lyckan fullkomlig när vi blev uppflyttade till elit klass spår i Ängelholm med 498,5 poäng och en andra placering.

Zting har tävlat i elit klass två gånger och fått godkänt båda gångerna med 517 poäng som mest.

Zting är en väldigt duktig spårhund men trots det har vi hela tiden också tränat sök och varit ute och tävlat. Uppflyttning till högre klass fick vi i Svalöv med 464,5 poäng och en andra placering. Vi har även två godkända resultat i högre klass med betyg 10 på söket.

Vi har nu ändrat markeringssätt från rulle till skall och detta passar Zting mycket bättre. Jag har inte velat uppmuntra hans skällande tidigare – men nu när jag ser honom i söket som skall hund – måste jag skämmas liiiite…….

Tyvärr blir ingenting som man har tänkt sig!!!!!! Vi har haft problem med att Zting haltar efter våra träningar och nu har vi hittat varför……….. Han har tyvärr en ”gammal” kross skada på en yttertå som inte går att göra något åt – så därför har vi tagit beslutet att pensionera honom från tävlandet och försöka träna sådant som inte tar så hårt på ”fotarbetet”. Vi är väldigt ledsna att vi inte kom ut i söket eftersom det fungerar så bra med skallet – men vi är också mycket tacksamma för den glädje vi har fått visa på tävlingsbanan så här långt.

 

© Copyright Zting.se - Skapad av Swerix web & design